Bloemen

Wanneer iemand er voor kiest om tijdens de uitvaart bloemen te willen ontvangen, kan dit ook op diverse manieren gebeuren. Zo kan de gehele uitvaart in het teken van één speciale bloem staan, bijv. de zonnebloem. Deze kan eventueel verwerkt worden in de rouwkaarten, op de uitvaartkist, op het condoleance register en in de dankbetuigingen. Natuurlijk is het dan passend wanneer er in de rouwstukken die worden aangeboden ook Zonnebloemen worden verwerkt, hiertoe kunt u dan een voetnoot op de rouwkaart plaatsen.

Bloemzuilen

Wat een mooie aankleding van aula of kerk kan zorgen, zijn zuilen met daarin opgestoken bloemen. Deze zuilen kunnen bij aanvang van bijvoorbeeld een kerkelijke uitvaart aan beide zijden van de entree worden geplaatst. Bij het uitlopen van de kerk zal een ieder dan een bloem worden aangereikt (dit kan door een van onze uitvaartmedewerkers of door familie) die men mee neemt naar de begraafplaats of crematorium. Deze bloem legt men dan neer op de kist bij het moment van het definitieve afscheid. Afhankelijk van het aantal genodigden en bloemen wordt de kist op die manier zachtjes aan het oog onttrokken door de hoeveelheid bloemen die men bij dit moment van afscheid neerlegt. Nu hebben wij als voorbeeld een zonnebloem genomen, dit kan natuurlijk ook een roos zijn of elke andere willekeurige bloem.

Seizoensgebonden bloemen

Zoals u weet zijn bepaalde bloemen seizoensgebonden. Heeft u voorkeur voor een bepaalde bloem en het is niet het seizoen daarvoor? Dan zullen wij onze uiterste best doen om deze bloem (voor een redelijke prijs) toch aan u te kunnen leveren. Hieraan heeft ons bedrijf immers ook de naam Lupine te danken. Wanneer blijkt dat de bloem binnen enkele dagen niet leverbaar is, dan zullen wij, samen met de bloemist, voor u opzoek gaan naar een passende oplossing.

Een bloemist

Als extra service bieden wij de mogelijkheid dat de bloemist u thuis bezoekt om in overleg met u een tot een passend bloemarrangement te komen. Op het door u gewenste tijdstip, en op de door u gewenste locatie worden dan de bloemen bezorgd, afhankelijk van uw wens is dit veelal enkele dagen voorafgaand aan de uitvaart. Daarom bieden wij de service van bloemencontrole, onze bloemist komt op de dag van de uitvaart de geleverde bloemarrangementen controleren en daar waar nodig verversen. Dit gebeurt uiteraard op de locatie waar de bloemen zich op dat moment bevinden, of dat nu thuis is, in een uitvaartcentrum, rouwkamer, aula of kerk. Heeft u goede contacten met een eigen bloemist dan is dit zeer prettig, ook bij die persoon kunt u uiteraard het verzoek neerleggen om de bloemen nog even te controleren op de dag van de uitvaart, of daags ervoor.

Heeft u vragen over Bloemen?

Marcel helpt u graag met uw vragen over Bloemen. Door op meer informatie te drukken kunt u uw vraag kwijt. Marcel of één van zijn collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Marcel