Een opbaring thuis of in ons uitvaartcentrum

Wanneer iemand komt te overlijden is het veelal gebruikelijk dat er een opbaring plaatsvind. In enkele gevallen heeft een overledene te kennen gegeven dit niet te willen of is het door de aard van overlijden niet mogelijk of hebben nabestaanden hieraan geen behoefte. De locatie waar iemand wordt opgebaard kan door u zelf worden bepaald. Dit kan in een uitvaartcentrum zijn, een verzorgingshuis, aula van de begraafplaats, kapel van de kerk of wellicht in de eigen woning. Lupine uitvaartverzorging heeft goede contacten met alle uitvaartcentra, begraafplaatsen, aula’s en kerken in de omgeving. De keuze waar u uw dierbare opbaart blijft voor u dan ook geheel vrij.

Wanneer u voor een thuisopbaring kiest helpen wij u om een opbaring in huiselijke kring te realiseren. Hedendaagse koeltechnieken zorgen dat iemand comfortabel op bed kan worden opgebaard waarbij de temperatuur in de kamer waar de opbaring plaatsvindt behaaglijk blijft. U zult dagelijks bezoek krijgen van de uitvaartbegeleider die controleert of alles betreffende de opbaring verloopt zoals dit moet zijn. In de warme zomermaanden kan in de ruimte waar de opbaring plaatsvind door ons bedrijf een airconditioning ter beschikking worden gesteld. Ons bedrijf biedt hierbij persoonlijke en individuele begeleiding: de medewerker die de uitvaart heeft geregeld en deze zal uitvoeren, zal veelal de persoon zijn die de dagelijkse thuiscontrole van de overledene bij u uitvoert.

Meer hierover op Thuis kan ook heel bijzonder zijn.

U kunt desgewenst ook een combinatie maken van een opbaring in huiselijke kring en een laatste afscheid in een uitvaartcentrum. Vaak is dit de keuze als de overledene zeer veel relaties onderhield op zakelijk gebied of in het verenigingsleven, en men niet de enorme toeloop van belangstellenden aan huis wil hebben. Wanneer u een condoleance bezoek aan huis wilt houden kunnen wij daarvoor alle benodigde faciliteiten voor u regelen, u moet daarbij eventueel denken aan; catering, bedienend personeel, een mobiele rouwkamer met privatiseringsschermen, liturgische attributen, kaarsenstandaards, bloemenstandaards, stoelen enz. Deze zullen, indien u daar gebruik van wilt maken, voor de periode van de opbaring door ons bij u thuis worden afgeleverd en na de uitvaart weer worden opgehaald.

Onze uitvaartcentra

Onze uitvaartcentra en de daarin gevestigde familiekamers bieden u de warmte en huiselijkheid van thuis; de koelkast is er altijd gevuld, Wifi en audio zijn binnen handbereik en wilt u de inwendige mens versterken met een soepje of een warme chocolademelk, of heeft u juist behoefte aan een “wijntje of biertje”, dan behoort ook dit tot de mogelijkheden zonder dat hier extra kosten voor worden berekend, op het gebruik van onze familiekamers is namelijk de term “full service” van toepassing.

De sfeervolle familiekamers Bieden u naast het opbaren in een uitvaartkist ook de gelegenheid tot opbaren op bed, desgewenst met eigen bedlinnen. Gedurende de uitvaartperiode beschikt u over de sleutel van uw familiekamer waardoor u de mogelijkheid heeft om op elk gewenst moment bij uw dierbare te verblijven of familie en vrienden hier te ontvangen. De kamers variëren in grootte, maar niet in faciliteiten. Elke kamer beschikt over een huiselijke uitstraling met zitgelegenheid en sfeervolle haard, wanneer u eigen muziek wilt beluisteren kan dit via Bluetooth. In overleg bestaat ook de gelegenheid tot het houden van een condoleance bezoek, dit behoort echter niet bij alle familiekamers tot de mogelijkheid, de uitvaartbegeleider welke u bijstaat kan de mogelijkheden hiervan toelichten.

De tarieven Voor het gebruik van onze familiekamers liggen gelijk aan die van andere opbaarmogelijkheden in de regio. Omdat het “full service” betreft is het gebruik van koffie, thee, fris en drankjes in de 24-uurs kamers uiteraard hierbij inbegrepen.

“Het Familiehuys”

 

Familiekamer Wateringen

 

Familiekamer Rijswijk

Familiekamer Leidschendam-Voorburg