Naast de mogelijkheid om overledenen over te brengen naar een uitvaartcentrum, is er natuurlijk ook de mogelijkheid om uw dierbare in de vertrouwde omgeving van thuis op te baren. Dit kan in een uitvaartkist of op een opbaarplank met lijkwade, maar vaak geeft het ook een vertrouwd beeld om dit op bed te doen.

Wanneer een overledene thuis verblijft is het uiteraard ook belangrijk dat er koeling plaatsvind, deze koeling wordt verzorgd doormiddel van een bed- of een kist-koeling. Bij het moment van verzorgen of het moment van terugkeer vanuit de locatie van overlijden naar huis, wordt door ons deze benodigde koeling geplaatst.

Juist omdat iemand thuis verblijft is het de bedoeling dat het ook huiselijke gevoel de boventoon voert, door gebruik van de hedendaagse koeltechniek is het mogelijk om de woon of slaapkamer kamer een prettige temperatuur te laten behouden, zonder dat dit invloed heeft op de conditionele gesteldheid van het lichaam.

Mocht er geen eigen bed beschikbaar zijn, dan kan dit ook door ons worden verzorgd, op deze wijze heeft u de gelegenheid om op elke gewenste plek een bed-opbaring te realiseren. Soms is er géén kamer voorhanden waar dit mogelijk is, maar is er wel de beschikking over een garage, serre, kas of tuinhuis, ook dit kunnen zéér geschikte ruimten zijn om een thuisopbaring te realiseren. Wanneer hier sprake van is kunnen wij desgewenst ook aankleding hiervoor verzorgen, denk dan daarbij dan aan kamerschermen of een geheel mobiele rouwkamer.

Overigens staan alle andere eventueel benodigde materialen zoals kandelaars, bloemenstandaards, condoleance tafel etc. ook tot uw beschikking. Op deze wijze kunnen wij invulling geven aan de wensen die er zijn om een opbaring thuis zo aangenaam mogelijk te maken, “Oost West, Thuis best” is immers niet voor niets een spreekwoord waarin een ieder zich herkent.

Heeft u vragen over Een opbaring thuis?

Williel helpt u graag met uw vragen over Een opbaring thuis. Door op meer informatie te drukken kunt u uw vraag kwijt. Willie of één van haar collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Willie