Rouwkaarten

De aankondiging van overlijden is een belangrijk onderdeel van de uitvaart. Aan deze kennisgeving kan men vaak al zien hoe de persoon die overleden is in het leven heeft gestaan. Daarom wordt vaak van de mogelijkheid gebruik gemaakt om de te verzenden rouwkaart een persoonlijke uitstraling te geven.

Dit kan zijn doormiddel van een foto, een mooie zelfgemaakte schets of tekening enz. te gebruiken. De mogelijkheden hierin zijn onbegrenst eventueel kunt u dit thema terug laten komen in het condoleanceregister en later in de mogelijk te verzenden dankbetuigingen, maar ook in de aankondiging als zijnde een rouwadvertentie in een krant kant dit worden verwerkt.

Naast dit type rouwkaart bestaan er uiteraard ook de traditionele rouwkaarten op” Oud Hollands geschept” of “linnen” papier met daarbij onze “standaard collectie” rouwkaarten, die ook heel bijzondere en zeer gepersonaliseerde kaarten bevat.

Veel communicatie verloopt tegenwoordig via de digitale snelweg, dit is ook een mogelijkheid voor het verzenden van een rouwkaart, de kaart die wij voor u hebben gerealiseerd krijgt u dan ook als digitaal exemplaar van ons. Dit biedt u de mogelijkheid om de kaart naar relaties in het buitenland etc. te sturen, belangrijk hierbij is wel dat u het onderwerp van de e-mail correct aankondigt zodat men niet overvallen wordt bij het openen van dit e-mail bericht.

Wat betreft de tekstuele inhoud van de rouwkaart: ook hierbij is veel geoorloofd, al bestaat er wel een richtlijn (waar je natuurlijk vanaf kunt wijken) hoe een rouwkaart is opgebouwd. De uitvaartbegeleider helpt u graag bij de opbouw van een rouwkaart en bij het vervaardigen van de tekst. Deze heeft dan ook vele voorbeelden van teksten en gedichten voor u ter beschikking.