Uitvaartkist of Lijkwade

De uitdrukking “zoveel mensen zoveel wensen” is zeker van toepassing wanneer we kijken naar het gebruik van een uitvaartkist, deze zijn er in vele vormen, uitstralingen en gefabriceerd van diverse materialen.

Tegenwoordig kijken we veel milieubewuster naar alles, vandaar dat het assortiment eco uitvaartkisten de laatste jaren enorm is gegroeid. Dat milieubewuste heeft ook beperkingen, zo is het cremeren van een kartonnen uitvaartkist sedert twee jaar niet meer toegestaan. Dat heeft ertoe geleid dat fabrikanten zijn gaan zoeken naar betere alternatieven. Wij zijn van mening dat wij alles willen aanbieden, want de persoonlijke keuze hierin geeft ook weer wat je naar buiten toe wilt uitstralen en delen met een ieder.

Zo treft u in ons assortiment een diversiteit van uitvaartkisten aan, van een wilgentenen tot een massief populieren, van karton tot aan gefineerd hout, van traditioneel tot eigentijds, van een klassieke houten handgreep tot aan een stoer touw. Alles is hierin mogelijk en vrijwel alles is te combineren.

Soms zie je door de diversiteit van modellen en materialen door de bomen het bos niet meer. Daarbij spelen de kosten van een uitvaartkist ook best een belangrijke factor. Deze combinatie heeft ons doen besluiten om binnen het basistarief wat wij als bedrijf hanteren een 23 tal uitvaartkisten aan te bieden, dit is een combinatie van ecologische, moderne en traditionele uitvaartkisten. Dit concept zorgt ervoor dat mensen écht kiezen wat bij hen past, de kosten zijn namelijk niet van toepassing omdat een ieder van deze 23 kisten binnen het basistarief valt. Op deze manier wordt kiezen vergemakkelijkt en is niet de meer of minder prijs van toepassing op deze uiteindelijke keuze.

Naast uitvaartkisten bestaat natuurlijk de mogelijkheid om te kiezen voor een opbaarplank met lijkwade, lijkwades zijn er in vele vormen en maten. Soms maakt men er één zelf, soms is het een bestaand ontwerp. Het begraven of cremeren in een lijkwade is in Nederland nog redelijk ongewoon te noemen, toch zijn er vele bedrijven die zich hebben toegelegd op het ontwerpen en maken van lijkwades.

 

Wanneer u gebruik wenst te maken van een lijkwade is het goed om de voor en tegens voor uzelf op een rij te zetten, daarbij is de keuze van materiaal ook een hele belangrijke. Er zijn stoffen die stugger zijn, waardoor de contouren van het lichaam niet zo duidelijk zichtbaar zijn, maar er zijn ook stoffen die als een tweede huid fungeren, dit laatste kan soms wel een confronterend overkomen. Goed advies is daarin dan ook zéér belangrijk, wij helpen u daar uiteraard graag bij, brengen u desgewenst in contact met weefsters of fabrikanten van lijkwaden en kunnen samen met u een bezoekje brengen aan de ateliers waar deze lijkwaden worden ontworpen en gefabriceerd.