Waar vindt het afscheid plaats

Is een vraag die ter sprake komt op het moment dat de uitvaart vorm gegeven gaat worden. Het kiezen van een uitvaartlocatie is afhankelijk van diverse factoren, zoals onder andere op het aantal personen dat de uitvaart bijwoont, de gewenste uitstraling, de tijdsduur, de ligging en bereikbaarheid. Past een moderne lichte aula beter in de wensen die u heeft of kiest u juist voor een warme en intieme uitstraling van deze aula. Is een dienst in de openlucht wellicht toepasselijker of haalt u liever herinneringen op in t’café.

Misschien bent u wel in het bezit van een grote tuin, kas of schuur waarin de uitvaart gehouden kan worden, dit alles is namelijk mogelijk en zorgt ervoor dat het een op maat gemaakte uitvaart wordt. Ook kunnen er combinaties worden gemaakt, aula’s van begraafplaatsen en crematoria kunnen namelijk ook gebruikt worden zónder dat op die locatie de crematie of begrafenis moet gaan plaatsvinden. De keuze voor een locatie van begraafplaats of crematorium is dan ook niet bepalend of bindend voor de locatie waar het afscheid, of het samenzijn ná het moment van afscheid, zal gaan plaatsvinden.

Zo kun je bijvoorbeeld een kerkelijke viering hebt in de vertrouwde kerk, waarna er een samenzijn in de aula van een begraafplaats op crematorium plaatsvindt, om na afloop elkaar weer te treffen in een restaurant. Op deze wijze maak je gelegenheid van 3 locaties, die allen sfeerbepalend zijn, een afscheid op maat gemaakt…

 

Samen met u kijken we naar de mogelijkheden die hierin zijn, kunnen we u sfeerbeelden tonen van de locaties of desgewenst een afspraak maken om deze locaties met u te bezoeken.